Non classé·Yummy Wednesday

Yummy Wednesday : Les Madeleines

1edited

Hi guys,

Today I am sharing with you a french kind of cake, madeleines, with two different alternatives : you get to choose between maple syrup madeleines or carrot cake madeleines !

I got the recipe from the cookbook Mini Madeleines ( Marabout Edition ).

For the base of this cake,

you’ll need :

  • 150g flour
  • 125g soft butter
  • 150g sugar
  • 2 eggs
  • 2 tablespoons milk
  • 1 teaspoon baking powder

 

Whip the eggs with the sugar until you get a white dough

Add slowly the flour and the baking powder.

Let it cool down 30 minutes in your fridge.

Preheat your oven at 220°C. Pour a teaspoon of dough in each little mold ( put butter in each one before ).

Bake for 3 to 4 minutes at 220°C. Then bake for 3 to 6 minutes at 180°C.

14365365_1089048997840117_674469753_n

For the maple syrup madeleines :

Just add 2 tablespoons to the dough and mix ! Then, bake !

 

For the carrot cake madeleines :

Add 200g grated carrots, 1 teaspoon of vanilla extract and 1 teaspoon of cinamoon and mix ! Then, bake !

2edited

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s